NAGRADNA IGRA – Prijavite svoj objekat iz snova!

POKLON KUTIJA

Vrijeme godišnjih odmora je iza nas. Polako se vraćamo u uobičajenu svakodnevicu, a vrijeme na otvorenom sve češće ponovo zamjenjujemo vremenom provedenim u svoja četiri zida.

Najveći dio dana većina ljudi provodi na radnom mjestu, te je stoga posebno važno da se za radnog vremena osjećamo ugodno i zadovoljno, jer će ambijent, kao i drugi faktori, uticati na naše raspoloženje, a time i na učinkovitost.

Bilo da je riječ o uredu, proizvodnom pogonu, prodajnom salonu i sl….dakako, svima je bitno da upravo to vrijeme provedemo što ugodnije. Ukoliko planirate novi poslovno-proizvodni pogon ili ste razmišljali o dotjerivanju ili potpunom preuređenju ovih i sličnih prostorija i treba Vam idejni projekat, ne znate koga odabrati ili jednostavno niste u mogućnosti, onda za Vas u narednim danima pripremamo nešto posebno.

Naime, Projektni biro Arhitekt d.o.o. i Poslovni portal eKapija.ba od 01. oktobra organizuju nagradnu igru u kojoj možete osvojiti besplatni idejni projekat, pri čemu je osnovni uslov za učešće u nagradnoj igri da ste pretplatnik servisa eKapija.ba.

Inače, važno je da predloženi objekat bude od izuzetnog arhitektonskog, privrednog, ekonomskog i/ili društvenog značaja.

Klijentu nagrađenog projekta bit će isporučen idejni projekat zahtijevanog objekta sa 3D prikazom vizualizacije eksterijera objekta. Idejni projekat će, nakon njegovog završetka, biti svečano prezentovan na portalu eKapija.ba i web stranici Projektnog biroa Arhitekt.

I ne zaboravite…. najvažniji dio svakog objekta je idejni projekat i ko će Vam isti uraditi.

Pravila nagradne igre:

Da bi učesnik mogao učestvovati u nagradnoj igri neophodno je da ispuni nekoliko uslova:

Za nagradnu igru se mogu prijaviti pravna i fizička lica, s tim da prioritet pri odabiru nagrađenog učesnika imaju pravna lica;
Pravno ili fizičko lice mora biti pretplatnik usluga koje pruža portal BH portal ekapija.ba. Ukoliko učesnik nije pretplatnik usluga, neophodno je da postane pretplatnik usluga koje pruža BH portal ekapija.ba prije prijave za učešće u nagradnoj igri;
Za nagradnu igru moguće je prijaviti objekte čija planirana brutto površina ne prelazi 1000m2. Vrijednost idejnog projekta za objekat do 1000m2 koji nagrađeni učesnik osvaja iznosi 5000KM. U slučaju da planirana brutto površina prelazi zadanu granicu od 1000m2, troškove izrade projekta za broj kvadrata preko te granice snosi nagrađeni učesnik po cijeni koja je manja za 50% od standardne propisane cijene.
Standardna cijena idejnog projekta: 1m2=5,00KM+PDV;

Učesnici nagradne igre se obavezuju da poštuju autorska prava koja Projektni biro Arhitekt d.o.o. polaže na izrađeni idejni projekat za nagrađeni rad.
Napomena: Stručna komisija zadržava pravo da na osnovu procjene da je predloženi objekat od izuzetnog arhitektonskog, privrednog, ekonomskog i/ili društvenog značaja, isti prihvati i nagradi i u slučaju da njegova planirana brutto površina prelazi granicu od 1000m2;

Stručnu komisiju čine slijedeći članovi:

Azra Atagić-Ćatović, Managing Director eKapija.ba,
Seida Bijedić, glavna i odgovorna urednica eKapija.ba,
Adisa Sarajlija, direktor prodaje eKapija.ba,
Sead Hadžibeganović, dipl.ing.arh direktor Projektni biro Arhitekt,
Edvin Barčić, dipl.ing.arh. šef Projektni biro Arhitekt.

Način prijavljivanja:

Pravno ili fizičko lice se prijavljuje na slijedeći način, navodeći podatke:

Ime firme sa tačnom adresom sjedišta i registrovanom djelatnošću obavljanja posla. Ukoliko se radi o fizičkom licu: Ime i prezime;
Namjena i vrsta planiranog objekta;
Spratnost objekta;
Lokacija objekta;
Izraziti viziju arhitektonskog oblikovanja i materijalizacije objekta putem tekstualnog opisa, slike ili video snimka;
Rok za prijavu: prijave za nagradnu igru traju do 8.11.2013. godine

Prijave slati na info@ekapija.ba i info@biro-arhitekt.ba

Datum početka nagradne igre: 01.10.2013. godine

Procedura izbora najinteresantnijeg nagrađenog objekta:

Nakon dospjelih prijava, stručna komisija će izvršiti izbor tri (3) najzanimljivija planirana projekta. Sa odabranim učesnicima će se obaviti informativni razgovor kako bi se što kvalitetnije stekla slika o planiranim projektima. Nakon održanih sastanaka, stručna komisija će izvršiti odabir jednog nagrađenog projekta. Rok za izbor nagrađenog klijenta iznosi 7 kalendarskih dana, od dana zatvaranja konkursa.

Obaveze organizatora nagradne igre:

Portal eKapija.ba i Projektni biro Arhitekt d.o.o. se obavezuju da će klijentu nagrađenog projekta isporučiti idejni projekat zahtijevanog objekta sa 3D prikazom vizualizacije eksterijera objekta. Idejni projekat će, nakon njegovog završetka, biti svečano prezentovan na portalu eKapija.ba i web stranici Projektnog biroa Arhitekt.

Rok za izradu idejnog projekta iznosi 30 kalendarskih dana.

Organizatori će idejni projekat za nagrađeni objekat isporučiti klijentu u elektronskoj verziji, u PDF formatu.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone

Author: office

Share This Post On