O nama

Projektni biro Arhitekt d.o.o. za arhitektonske i inženjerske djelatnosti i tehničko savjetovanje iz Tuzle sa uredom i u Sarajevu, bavi se prvenstveno uslugama vezanim uz arhitektonsko projektovanje, nadzor nad izgradnjom objekata visokogradnje, inžinjering kao i sve vrste konsalting usluga. Pored toga, specijalizovani smo za izradu grafičkog dizajna, dizajna namještaja i enterijera.

Poseban akcent stavljamo na pružanje usluga izrade 3D vizualizacije i video animacije, koristeći se savremenim softverskim rješenjima, kako za potrebe svojih projekata, tako i za druge projektne kuće koje usljed nedostatka vremena ili opreme nisu u mogućnosti izraditi vizualizacije za svoje projekte.

Ustanovljen 1995. godine, Projektni biro Arhitekt je u ovom periodu postojanja i djelovanja projektovao i realizovao mnoštvo objekata raznih namjena i veličina, od individualnih stambenih objekata do objekata kolektivnog stanovanja, industrijskih, poslovnih, sportskih objekata i niz enterijerskih rješenja.

Projektni biro Arhitekt je jedan mladi tim koji nudi brzu, efikasnu i kompletnu uslugu nove arhitekture u Bosni i Hercegovini, koja ide u korak sa svjetskim trendovima.

“Koristeći se savremenim tehnologijama u mogućnosti smo veoma ekspeditivno i produktivno odgovoriti na postavljene probleme koji često znaju biti izuzetno inspirativni svojim stepenom složenosti. Stručnost i inventivnost projektnog tima omogućuje pružanje usluge koja investitoru donosi finansijske uštede u izgradnji, ali i u kasnijoj dugogodišnjoj eksploataciji objekta, što smatramo veoma važnim načinom razmišljanja u vremenu svjetske finansijske krize.”

Polazeći od činjenice da klijenti dobijaju kompletnu uslugu na jednom mjestu od arhitekture, inžinjeringa, enterijera, do dizajna i konsaltinga, prvi kontakt sa klijentom je razgovor i razvijanje investitorove vizije o budućem projektu/objektu.

“Preko idejnog projekta, kojeg držimo za najvažniji segment u procesu projektovanja, kristaliziranjem same ideje često smo u prilici da uradimo nekoliko projekata, nudeći različita idejna rješenja i pružajući investitoru mogućnost izbora najboljeg i najpogodnijeg rješenja spremnog za realizaciju. Izrada jednog projekta višeslojan je proces koji se sastoji od nekoliko faza, počevši od izrade ili usaglašavanja projektnog programa, izrade idejnog projekta, glavnog projekta, a potom i nadzor nad izgradnjom tog objekta ili enterijerskog rješenja. Posebnu pažnju dajemo samoj vizuelnoj prezentaciji svih faza projekta, od kojih neke uključuju izradu prezentacijskih kataloga, video animacija i dizajn i izradu web-stranica. Veoma nam je važno uspješno prenijeti naše vizije i ideje investitoru.

Praćenje i korištenje savremenih tehničkih i tehnoloških inovacija osnova je rada ovog projektnog biroa. Posebno smo ponosni na pionirsku ulogu u korištenju raznih softverskih rješenja (BIM softvera prvenstveno) koji nam omogućuje pružanje nemjerljivo bolje, brže, kompletnije i kvalitetnije usluge za naše korisnike.

Projektantski tim

Projektni biro je prije skoro 20 godina osnovao arhitekt Adil Hadžibeganović, koji je nakon dugogodišnjeg rada u državnoj službi odjela za urbanizam i prostorno planiranje, otvorio privatnu projektantsku kuću, sa ciljem da realizuje svoje kreativne ideje i zamisli. U ovom trenutku, njegova pozicija u firmi vezana je za tehničko savjetovanje i mentorski rad sa mladim inžinjerima arhitekture. Na čelu Projektnog biroa Arhitekt je arhitekt Sead Hadžibeganović koji obnaša dužnost direktora i glavnog i odgovornog projektanta, vodi poslove komunikacije sa investitorima, projektantskog nadzora nad objektima u izgradnji i konsultantskih usluga. Dio tima je i mladi inžinjer arhitekture Edvin Barčić, šef odjela za izradu glavnih projekata, dizajn i vizualizaciju. Ostali članovi tima su inžinjeri raznih stručnih usmjerenja vezanih za projektovanje objekata visokogradnje, koji se po potrebi uključuju u izradu projektne dokumentacije. Želja nam je da u rad tima uključimo i studente arhitekture i tek diplomirane arhitekte, kako bi kroz našu projektnu kuću stekli svoja prva stručna iskustva.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someone